Menu
Eigen adviesdienst

Welke brandklassen zijn er voor brandblussers? Je vindt hieronder een overzicht van alle brandklassen en de bijhorende brandblusser. Kom nooit meer voor verrassingen te staan en koop de brandblusser die bij je noden aansluit.

De algemene vuistregels zijn de volgende:

  • Voor kantoren, magazijn, appartementen, thuisgebruik... zonder noemenswaardige extra brandbare materialen worden schuimbrandblussers (brandklassen A en B) of poederbrandblussers (brandklassen A, B en C) gebruikt.
  • Voor technische ruimtes, ruimtes met waardevolle (elektronische) items en professionele keukens worden CO2-brandblussers (brandklasse B en voorheen E) gebruikt.
  • Voor frietkramen en thuiskeukens worden voornamelijk ABF-schuimbrandblussers (brandklassen A, B en F) gebruikt.

Bekijk ook ons adviesartikel Welke brandblusser heb ik nodig? Voor meer informatie omtrent de verschillen tussen brandblussers.

Brandklassen

BrandklasseSymboolBrandstofKenmerkenVoorbeeldenBlusstof
ABrandklasse Avaste, niet smeltende stoffengloed en vlammenpapier, hout, textiel, verpakkings - materiaalwater, schuim, ABF schuim, ABC poeder
BBrandklasse Bvloeistoffen en smeltende vaste stoffenvlammenoplosmiddelen, olie, benzine, was, vet, kunststoffenschuim, ABF schuim, BC poeder, ABC poeder, CO2
CBrandklasse Cgassenvlammenaardgas, LPG, butaan, propaanBC poeder, ABC poeder,
DBrandklasse Dmetalengloedaluminium, natrium, magnesiumD poeder (metaalbrand- poeder)
E (niet meer in gebruik)
Brandklasse Ebrand in of aan onder elektrische spanning staande apparatuurgloed en vlammencomputers, telefooncentrales, schakelkastenCO2
FBrandklasse FvettenvlammenFrituurvet, plantaardige en dierlijke vettenvetbrandblusser, ABF schuim


Vul onderstaand formulier in en we sturen je binnen de 48u een offerte!

Gegevens Contactpersoon

Facturatiegegevens

Details keuring

Lees hieronder wat klanten over ons zeggen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »